Breinkennis Helpt organisaties ontwikkelen

Testimonials

Niek Wansink

L&D Officer - Koninklijke Euroma

"Een feest der herkenning"

 

Joke weet met haar verhalende manier van schrijven de complexe werking van ons brein tijdens veranderingen op een leuke en begrijpelijke manier uit te leggen.

 

Door haar slimme gebruik van metaforen en anekdotes is dit boek een feest der herkenning voor iedereen die veranderingen leidt of heeft meegemaakt.

Lisette Hospers

Team- en organisatiecoach - Hospers &Co

"Toegankelijk, leesbaar en praktisch toepasbaar"

 

Ontzettend interessant boek, als je werkt met mensen die in veranderingen steeds net niet doen wat je van ze verwacht.

 

Hoe werkt je brein en hoe kan je deze kennis inzetten om de verandering iets makkelijk te maken. Een heerlijk leesbaar boek, praktisch toepasbaar en boordevol brein kennis voor de veranderaar.

Anneke Boersma

Organisatieadviseur en eigenaar Breinstudio

"Waardevolle kennis"

 

Joke heeft de complexiteit van organisatieverandering en die van het brein helder beschreven en aan elkaar gekoppeld.

 

Belangrijke kennis voor iedereen die zich met organisatieontwikkeling en verandering bezighoudt!

Fabian Compagner

Managing Director ToPerform Smart Solutions

"Snel toepasbaar"

 

Elke verandering, hoe klein dan ook, loopt tegen obstakels aan die vanuit het veranderproject niet te begrijpen zijn. Dit boek, Breinvriendelijk Veranderen, legt zeer pragmatisch uit wat er omgaat bij de mensen die de verandering moeten ondergaan en welke rol je als leider hierin hebt.

 

Door het gebruik van sprekende voorbeelden is de materie snel toe te passen en is het niet alleen nuttig voor leiders in een verandertraject, maar ook voor degenen die de verandering ondergaan.

 

Esmeralda Korteweg

Executive Leadership Consultant

"Breinvriendelijk en praktisch handboek"

 

Joke heeft een waar breinvriendelijk en praktisch ‘handboek’ geschreven om een verandertraject minder complex te maken. Het geeft handvatten en inspiratie om complexe ontwikkelingen binnen organisaties op een veilige manier vorm te geven.

 

Het boek is niet alleen handig voor CEO’s en leidinggevenden, maar ook HR-businesspartners en verandermanagers kunnen er hun voordeel mee doen.

Arthur Dresen

Supply Chain Director Europe - pladis Global

"Als ik dit vroeger had geweten, had ik het anders gedaan"

 

Breinvriendelijk veranderen is een ‘must read’ voor iedere leider/manager die een succesvolle verandering wil doorvoeren en zijn/haar mensen op een goede en gezonde manier wil meenemen.

 

Het boek geeft een duidelijk en goed te begrijpen inzicht in hoe ons brein omgaat met veranderingen. Met name de strijd tussen ons (onbewuste) oerbrein en ons rationele brein was een eye-opener en heeft een groot deel van mijn opgedane ervaringen in context geplaatst.

 

Ik herken een aantal verschillende aanpakken die beschreven zijn (bijv. burning platform) en de gemengde resultaten die deze opleverden.

Frank Sturrus

Opleidingsmanager en docent Veranderkunde - Hogeschool Windesheim

"Een must read voor alle managers en verandermanagers."

 

Door meer inzicht te krijgen in de processen in het brein bij een verandering, snap je als manager beter waarom medewerkers reageren zoals ze reageren. De handvatten die je krijgt helpen om minder weerstand op te wekken.

 

Het zet je als manager aan, om met de informatie aan de slag te gaan en te reflecteren op je eigen aannames.

Bert Jansen

Commissaris/toezichthouder, voorheen CEO bij Royal Avebe

"Uitstekend boek over veranderen"

 

Een duidelijk en laagdrempelig boek over veranderingsprocessen. Al lezende realiseer je jezelf eens te meer dat het niet vanzelfsprekend is dat mensen zomaar meegaan in veranderingsprocessen.

 

Kernbegrippen in het boek zijn geloofwaardigheid en vertrouwen.

 

Een aanrader voor iedereen die veranderingsprocessen initieert en zich afvraagt waarom het zo moeilijk is om mensen mee te krijgen.