Breinkennis Helpt organisaties ontwikkelen

Testimonials

Esmeralda Korteweg

Executive Leadership Consultant

"Breinvriendelijk en praktisch handboek"

 

Joke heeft een waar breinvriendelijk en praktisch ‘handboek’ geschreven om een verandertraject minder complex te maken. Het geeft handvatten en inspiratie om complexe ontwikkelingen binnen organisaties op een veilige manier vorm te geven.

 

Het boek is niet alleen handig voor CEO’s en leidinggevenden, maar ook HR-businesspartners en verandermanagers kunnen er hun voordeel mee doen.

Arthur Dresen

Supply Chain Director Europe - pladis Global

"Als ik dit vroeger had geweten, had ik het anders gedaan"

 

Breinvriendelijk veranderen is een ‘must read’ voor iedere leider/manager die een succesvolle verandering wil doorvoeren en zijn/haar mensen op een goede en gezonde manier wil meenemen.

 

Het boek geeft een duidelijk en goed te begrijpen inzicht in hoe ons brein omgaat met veranderingen. Met name de strijd tussen ons (onbewuste) oerbrein en ons rationele brein was een eye-opener en heeft een groot deel van mijn opgedane ervaringen in context geplaatst.

 

Ik herken een aantal verschillende aanpakken die beschreven zijn (bijv. burning platform) en de gemengde resultaten die deze opleverden.

Frank Sturrus

Opleidingsmanager en docent Veranderkunde - Hogeschool Windesheim

"Een must read voor alle managers en verandermanagers."

 

Door meer inzicht te krijgen in de processen in het brein bij een verandering, snap je als manager beter waarom medewerkers reageren zoals ze reageren. De handvatten die je krijgt helpen om minder weerstand op te wekken.

 

Het zet je als manager aan, om met de informatie aan de slag te gaan en te reflecteren op je eigen aannames.

Bert Jansen

Commissaris/toezichthouder, voorheen CEO bij Royal Avebe

"Uitstekend boek over veranderen"

 

Een duidelijk en laagdrempelig boek over veranderingsprocessen. Al lezende realiseer je jezelf eens te meer dat het niet vanzelfsprekend is dat mensen zomaar meegaan in veranderingsprocessen.

 

Kernbegrippen in het boek zijn geloofwaardigheid en vertrouwen.

 

Een aanrader voor iedereen die veranderingsprocessen initieert en zich afvraagt waarom het zo moeilijk is om mensen mee te krijgen.