Breinkennis Helpt organisaties ontwikkelen

Breinvriendelijk Veranderen

Vergroot de slagingskans van je verandertraject met de praktische breinkennis in dit boek.

Zou het niet heerlijk zijn als je gewoon tegen medewerkers kon zeggen:
“Er zit een grote verandering aan te komen, we hebben er goed over nagedacht, dit is echt het beste en we zorgen dat iedereen goed terechtkomt. Vertrouw mij maar.” en dat ze dat dan van je aannemen en vrolijk meebewegen?

Helaas werkt het zo niet. Het menselijk brein is van nature niet dol op verandering. Ons brein houdt van zekerheid, overzichtelijke situaties, volledige informatie en rechtvaardigheid. Lastige behoeftes wanneer je van plan bent om een drastische verandering door te voeren in je organisatie. Je lost dit grotendeels op door goed te communiceren en eerlijk met mensen om te gaan. Maar dan ben je er nog niet. Als mens willen wij ook graag waarde toevoegen, deel uit (blijven) maken van ons vertrouwde team en zelf de touwtjes in handen hebben. Bij de meeste verandertrajecten komen ook die behoeften op losse schroeven te staan.

Dit boek staat vol met deze en andere valkuilen en behoeften van je brein, die invloed hebben op het succes van je verandering. Op een overzichtelijke en begrijpelijke manier krijg je uitgelegd hoe ons brein reageert op verandering. Vervolgens wordt deze kennis gebundeld in het praktische model voor Breinvriendelijke Verandering. Hiermee kun je gelijk aan de slag om meer invloed te krijgen op ‘de menskant’ van jouw verandering.

Cover staand v2

Wat anderen over dit boek zeggen

"Uitstekend boek over veranderen"

 

Een duidelijk en laagdrempelig boek over veranderingsprocessen. Al lezende realiseer je jezelf eens te meer dat het niet vanzelfsprekend is dat mensen zomaar meegaan in veranderingsprocessen.

 

Kernbegrippen in het boek zijn geloofwaardigheid en vertrouwen.

 

Een aanrader voor iedereen die veranderingsprocessen initieert en zich afvraagt waarom het zo moeilijk is om mensen mee te krijgen.

Bert Jansen
Commissaris/toezichthouder, voorheen CEO bij Royal Avebe

"Een must read voor alle managers en verandermanagers."

 

Door meer inzicht te krijgen in de processen in het brein bij een verandering, snap je als manager beter waarom medewerkers reageren zoals ze reageren. De handvatten die je krijgt helpen om minder weerstand op te wekken.

 

Het zet je als manager aan, om met de informatie aan de slag te gaan en te reflecteren op je eigen aannames.

Frank Sturrus
Opleidingsmanager en docent Veranderkunde - Hogeschool Windesheim

"Als ik dit vroeger had geweten, had ik het anders gedaan"

 

Breinvriendelijk veranderen is een ‘must read’ voor iedere leider/manager die een succesvolle verandering wil doorvoeren en zijn/haar mensen op een goede en gezonde manier wil meenemen.

 

Het boek geeft een duidelijk en goed te begrijpen inzicht in hoe ons brein omgaat met veranderingen. Met name de strijd tussen ons (onbewuste) oerbrein en ons rationele brein was een eye-opener en heeft een groot deel van mijn opgedane ervaringen in context geplaatst.

 

Ik herken een aantal verschillende aanpakken die beschreven zijn (bijv. burning platform) en de gemengde resultaten die deze opleverden.

Arthur Dresen
Supply Chain Director Europe - pladis Global